Att lära i det man gör

Jag la grunden till den här bloggen för två år sedan och har vilat mig i form sedan dess. Nåja, fokus har även legat på mina barn och att jobba i myndighetsvärlden.Och nu kan jag faktiskt inte hålla mig längre, ska blogga igen. Och på sikt ska jag ut och föreläsa igen. Antingen i jobbet eller på fritiden.

För jag tycker att vi kan prata mer om att lära i det vi gör. När jag senast bloggade för 4-5 år sedan var generationsväxlingar, digitalisering och värdegrund centrala frågor runt om mig. Och tänka sig, det är det ju fortfarande. Vi lever mitt i förändringens tidevarv och om vi ska kunna tillgodose oss något behöver vi också ställa frågan, kan jag lära mig något av det här?

Som ledare har man ett stort ansvar att jobba med medarbetarna. Inte över. Och ett framgångsrikt ledarskap bygger också på att man vågar släppa fram kreativiteten. Inte begränsa.

När det handlar om ledarskap finns det så klart en inbyggd utmaning i form av varierad arbetsmiljö, olika personlighetstyper och resurser i övrigt. Men jag vidhåller att man kan renodla sin utveckling genom att ärligt ställa sig frågan, vad kan jag lära mig i det jag gör. Det behöver inte kosta så mycket pengar men utdelningen kan bli värd sin vikt i guld.

Själv har jag mött kloka kollegor som påmint mig om att vårda den jag är. Och genom det så har jag lockat fram den vetgiriga. Jag vill lära mer, förändra mer och göra mer.

Vad vill du lära dig?

question-mark-1829459__480

Publicerad av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som konsult.

4 reaktioner till “Att lära i det man gör

  1. Toppen att du bloggar Li, jag kommer att följa! Lärandet och klivet i och ur komfortzonen är som ett syskonpar. Flera av de milstolpe-lärdomar jag gjort har kommit utanför det jag är bekväm i. Lärandet om människors olikheter fascinerar alltid, ”varför gör vi på detta viset?” Och..varför gör Jag på detta viset..

  2. Tack Li för inbjudan till din blogg, nu följer jag dig och den… och vem vet vad det kan leda till

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.