Kategorier
ledarskap organisation

Olika motorer

Efter en välförtjänt vila är det dags att ta sig an 2017. Och givetvis börjar jag på en fredag som egentligen är en söndag. Eller var det tvärt om? En blir dagavild men oavsett vilket så funderade jag lite på det där med engagemang.

Under den gångna hösten hade jag flera samtal med unga tjejer om olika motorer. Och det handlar inte om bilar. Det handlar om engagemang och viljan att prestera. Vid olika tillfällen fick jag förklara vikten av att göra saker för att man älskart! För att man helt enkelt gillar och är engagerad. Och inte för att man måste. Jag vill egentligen inte ha dessa samtal för tjejerna är för unga för att ens behöva fundera på prestation. Men det är så himla viktigt att vi snackar om hur bra det blir när vi låta rätt motor föra en framåt. Prestationsmotorn blir ju lite som en Mustang i öknen. Det är bara roligt en kort stund.

car-1465433_1280

Lika viktigt som vi möter dessa prestationsdrivna unga tjejer är det också att vi pratar om hur prestation och drivkraft tas emot i våra organisationer. Att vi lägger en struktur där det finns utrymme för att vilja. Att skapa och leverera. Lyckligtvis är ju detta ett arbete som ofta pågår hos företag och organisationer. Men…jag kan nog tycka att det finns en bit kvar. Jante-motorn lever den också.

Låt oss jobba för att 2017 blir det år då kunskapsdrivna, prestigelösa organisationer skåpar ut allt gammalt! Och låt 2017 bli det år då unga tjejer vet att det är okej att bli bäst men utan prestationsångest.

Nu kör vi!

Av Li Zakrisson

Drömmer stort och lever mycket. Jag lär mig alltid något. Är passionerat intresserad av lärande, träning och kaffe. Stolt mamma till 2 tjejer. Arbetar som Projektledare.

2 svar på ”Olika motorer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.